Karl-Johan svamp, Scharlottenlök, tomat och basilika.
Gott till följande: Pastasås, grytor, gratänger, pajer, omeletter.
Även i osötat bröd, tänk på att låta kryddan svälla i vatten före allt blandas ner i degvätskan.
Karl-Johan svamp, Scharlottenlök, tomat och basilika.
Gott till följande: Pastasås, grytor, gratänger, pajer, omeletter.
Även i osötat bröd, tänk på att låta kryddan svälla i vatten före allt blandas ner i degvätskan.
Persilja, oregano, mejram, basilika, salvia, libbsticka, morot, havssalt och vitlök. Får numera mitt salt färdigblandat ( med libbsticka och morot ) säger därför av säkerhetsskäl att det kan förekomma spår av selleri. Gott till följande: Klyftpotatis, potatismos och...
Tomat, persilja, oregano, basilika, lök, vitlök, medelhavssalt. Gott till följande: Rostat bröd med smör eller olja plus midnattskryddan och du har en bruschetta. Pastasås, köttbullar, potatismos, salladsdressing, färskost, créme fraiche eller turkisk yoghurt som kall...
Himalayasalt, vitlök, rödlök, senapspulver, ingefära, persilja, dill, timjan. Gott till följande: Klyftpotatis, potatismos, färskost, som kall sås i créme fraiche eller turkisk yoghurt. På keso, fisk, lamm, kyckling, omelett, kokt - stekt ägg, salladsdressing,...
Chili. piri-piri, persilja, bell-peppar, lök och spiskummin. Gott till följande: Chili con carne, grytor, potatismos, omelett, färskost, fisksoppa, wok, salladsdressing bara lite hetare. På sommaren marinerar jag i en mörk, lite söt öl. Aldrig olja. Tänk söt, salt,...
Purjolök, spenat, oliver, broccoli, zucchini, chilli, persilja, paprika, peppar, nigellafrö, vitlök, flingsalt. Fyllig krydda som passa utmärkt till soppa, potatismos, potatissallad, varm eller kall, potatisbullar. Bönbiffar, hummusröra, yoghurt som kall sås, dippa....
Curry, äpple, belle peppar, lök, persilja och lite salt. I curryn finns: gurkmeja, svartpeppar, ingefära, kummin, bockhornsklöver, chili, koriander, spiskummin, lagerblad, citronskal, SELLERI, SENAP Eftersom det är så mycket äpple i kryddan passar den lika bra till...